Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Det vildaste av intressen

Ja, vad ska man annars säga om draget runt Minnesota Wild?
Nyligen vann NHL-klubben från den historiska svenskbygden i USA dragkampen om den amerikanska superduon Ryan Suter och Zach Parise. En prestigeseger, om än dyr. Och när det i natt var dags för internmatch mellan två lag med blivande Wild-stjärnor var det massor av folk på plats.
Inte mindre än 6 500 åskådare såg Brynäs guldklimp Johan Larsson sätta en puck i matchen och ytterligare än på straff.
Minnesota har fantastiska talanger i Larsson, Jonas Brodin, Daniel Gunnarsson, Johan Gustafsson, finländaren Mikael Granlund med flera. Så fatta intresset i Saint Paul och Minneapolis!
***
Det händer förstås mycket mer på NHL-lagens utvecklingsläger i Nordamerika under sommaren. Washington Capitals skrev i dag treårskontrakt med Leksands jättetalang Filip Forsberg. Avtalet börjar gälla 2013 så han spelar i hockeyallsvenskan kommande säsong.
När Washington Times bad honom att likna sig själv med någon etablerad NHL-stjärna blev svaret – Corey Perry.
– Han är också en storväxt högerfattad kille. Har ett bra skott och också bra händer och han kan spela rätt fysiskt.
***
Lite snopet ändå för Frölunda att bli av med Frederik Andersen till NHL. Men inte till Carolina, där han hade haft en större chans att få spela i NHL i år än i Anaheim. Andersen är envis och det är därför han gjort sitt i Frölunda. Som så många andra denna tunga göteborgska sillysommar. Frölunda är sig inte likt utan publik-Fredrikarna Andersen och Pettersson. Förstärkningar är ett måste i offensiven.
Och upp till bevis nu för elitseriedebuterande slovaken Julius Hudacek.
Patrick Galbraith? Visst, han är dansk.
Men han är inte ”Dansken”.