Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

NHL-oro i elitserien

Jobbigt läge nu för elitserielagen som fortsätter att tappa spelare till NHL. AIK har blivit av med Tre Kronor-forwarden Daniel Bång till Nashville, även om det inte är officiellt.

Brynäs blir av med Niklas Svedberg och inte heller Boston har berättat om det än. Calle Järnkrok blir snart Detroits spelare, men fortsätter ett år till i Gävle.

Frölunda får när som helst besked från målvakten Frederik Andersen om det blir en flytt till Carolina Hurricanes eller inte.

Och i Färjestad känner man en lätt stress över läget.

– Vi går lite i väntans tider för att få tydliga besked, säger sportchefen Thomas Rundqvist.

Han ser ut att bli av med både förstemålvakten Cristopher Nihlstorp och VM-backen Jonas Brodin till NHL. Dessutom kan Magnus Nygren komma att sticka över till Montreal, även om jag tycker att han i stället ska ta chansen att utvecklas ännu mer i Färjestad. Nygren hade en bra avslutning på säsongen och behöver hitta den nivån från start i höst. Skottet och spelskickligheten har han. Återstår styrka och en bättre defensiv.

Färjestad har sju backar exklusive Brodin. Och Johan Larsson har opererat höften.

– Han är i full gång redan, så det är ingenting som oroar. De kan träna ordentligt, säger Rundqvist om Larsson och FBK:s skadeläge.

Att ersätta Nihlstorp kan bli jobbigt. FBK har fyllt sin kvot av nordamerikaner.

– Det ser ju inte ut som i februari och för varje dag som går blir det mindre att välja på, konstaterar Rundqvist.

– Dessutom har vi sajnat två transatlanter (backen Chris Lee och forwarden Jack Connolly) så vi kan inte ta in någon sådan.

HV 71 hoppas att inte NY Islanders ångrar sig och plockar över Jesse Joensuu igen. Man har fram till den 15 juni på sig.

Linköping hade kanske lite tur att Carl Söderberg blev skadad före VM, eftersom Bostonintresset lever.

Luleåmålvakten Johan Gustafsson skriver på för Minnesota i dagarna och ska spela kvar ett år i elitserien är tanken.

Skellefteå fick se backen Petter Granberg skriva kontrakt med Toronto, men han blir troligen utlånad kommande säsong. Möjligen får Oscar Lindberg kontrakt med NY Rangers också.

Växjös Tim Heed draftades av Anaheim 2010 och om NHL-klubben vill behålla rätten till honom är det hög kontraktstid nu.