Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Guldskimmer i Tre Kronor

Två guldhjältar får göra VM-debut i kväll mot Tjeckien. Och det är JVM-vinnarna Jonas Brodin från Färjestad och Johan Larsson från Brynäs. De är draftade av samma NHL-klubb, så lite bingo för Minnesota Wild.
Brodin kommer att täcka upp för tillfälligt skadade Detroitbacken Jonathan Ericsson medan Larsson ersätter Frölundas Fredrik Pettersson i fjärdekedjan.
Ingen försämring sett till fart och energi även om Jonte Ericssons råstyrka kommer att saknas. Liksom Petterssons glöd och glädje.
För Frölunda är det krasst sett lite ”flyt” att Fredrik Pettersson blir borta till midsommar på grund av armbrottet. Risken för en KHL-flytt för Pettersson minskar, men det är också det enda positiva med den olyckliga skadan. Så ser verkligheten ut.
Tre Kronor har två platser öppna för utespelare i sin VM-trupp. Från NHL är Patrik Berglund närmast en VM-plats om St Louis skulle slås ut (ligger under med 3-0 i matcher). Även Oliver Ekman-Larsson och Nicklas Bäckström finns på förbundskapten Pär Mårts önskelista, plus förstås, supermålvakten Henrik Lundqvist.