Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Det här är bara början

Med en sådan rubrik kan man hitta på rätt mycket att skriva om…

Men visst känns det som att Tre Kronor har börjat VM rätt bra? Tre starka getingar känns väl okej? Stabila segrar både i premiären mot Norge och sedan mot Tjeckien.

Både Jhonas Enroth och Viktor Fasth har inlett med var sin vinst och även om förbundskapten Pär Mårts inte säger att någon av dem är förstemålvakt, så säger Mårts samtidigt att han inte tänker ”varva”. Enroth var minst lika bra mot Norge, som Fasth var mot Tjeckien.

– Det är tio matcher. Det gäller att hålla i gång båda två. Viktor var kanon i dag och Jhonas var bra i går. Det är perfekt om vi kan ha den konkurrenssituationen att bäst för dagen står, säger rutinerade Niklas Persson om målvaktsfrågan.

***

Mycket Mårts blir det. Men det är han som bestämmer…

Jag gillar att han gav JVM-hjältarna Jonas Brodin, 18, och Johan Larsson, 19, chansen i stora starka VM också. De kommer inte att göra bort sig. Och Brodin… Ni har väl läst hyllningarna från Niklas Kronwall och Daniel Alfredsson? Magiskt.

Mårts släpper ungdomarna loss. Det är vår.

– De här killarna är de bästa i sin åldersgrupp. De har talangen för att vara med här. Och med så många bra spelare här, om de inte får vara med då, när ska de då vara med? Jag tycker det är min skyldighet att låta dem spela helt enkelt, säger Tre Kronors coach.

***

Gissa om den finska hockeypubliken blev snopen när de svenska fansens protester mot de höga biljettpriserna fick genomslag hos Svenska ishockeyförbundet. I Finland blir det nämligen ingen prissänkning i Hartwall Arena.

Finlands VM-matcher mot Kanada, Slovakien och USA är redan slutsålda. I Globen är hittills bara Tre Kronor-Ryssland utsåld.