Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Slutspelets bäste målvakt

Ja, vem tycker ni att det är?

Att Cristopher Nihlstorp betyder, och har betytt, väldigt mycket för Färjestad märks extra mycket nu när han är skadad. Utan honom i målet från start har Färjestad tre raka förluster mot Brynäs. Det mesta talar för att Brynäs välter bort FBK ur slutspelet i kväll.

Skellefteå har av naturliga skäl lagt ner mycket tid på att scouta AIK:s landslagsmålvakt Viktor Fasth. Något Skellefteåcoachen Anders Forsberg inte hymlar om.

– Varje gång vi möter en ny målvakt lägger vi extra mycket tid på att visa på styrkor och svagheter. Ibland undrar man om spelarna lyssnar på en för ibland gör de helt andra saker än vad man väntat på, säger Forsberg på sitt eget härliga vis.

En outsider i det här sammanhanget är Brynäskeepern Niklas Svedberg. Han började slutspelet på bänken men sedan Johan ”Honken” Holmqvist blev sjuk har Svedberg varit väldigt bra. Väldigt väldigt bra. Han är en match i från SM-final med Brynäs.

Jag gillar hans temperament i målet. Brynäs sportchef (och före detta målvaktsgalning) Michael Sundlöv måste vara stolt.

Skellefteås Joacim Eriksson har också spelat enormt bra och finns förstås med i snacket om slutspelets bäste.