Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Detroit ett smorgasbord för VM

Backen Jonathan Ericsson klar för Tre Kronor och VM. Troligtvis även superstjärnan Henrik Zetterberg. Och förhoppningsvis även dunderbacken Niklas Kronwall.

Detroit Red Wings kommer att skicka många spelare till VM i Globen och Finland. Det går förstås att drömma vidare om Nicklas Lidström och Johan Franzén till det svenska VM-laget. Tre Kronors team manager Johan Garpenlöv har varit i kontakt med Red Wings general manager Ken Holland och fått tillåtelse att prata med samtliga Detroitsvenskar om VM.

Tjeckien får förstärkning av Detroitduon Jiri Hudler och Jakub Kindl. Slovakien får loss Tomas Tatar. Valtteri Filppula ska spela för Finland.

Och ryssarna hoppas självklart på Pavel Datsiuk. Återstår att se om någon amerikan kan bli aktuell för USA:s VM-lag, eller någon kanadensare för Kanada. De har 17 spelare var klara för VM och med tanke på att andra NHL-lag är på väg ut ur Stanley Cup kan det vara värt att välja några spelare från de lagen i stället.

***

Tre Kronor åker här näst till Tjeckien för turneringen som ingår i Euro Hockey Tour. Tjeckien ställer där upp med fyra NHL-spelare: Ales Hemsky (Edmonton), Tomas Plekanec (Montreal), Jiri Tlusty (Carolina) och Tomas Vincour (Dallas). Tjeckien är även VM-motståndare till Tre Kronor i Globen.