Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Svartvadet snart tillbaka

Det har på många sätt varit tomt i Modo i höst utan Per Svartvadet. Han hade som lagkapten varit en perfekt länk mellan nya GM-duon Markus Näslund och Peter Forsberg och nya tränarparet Ulf Samuelsson och Peter Andersson och det till stora delar nya laget Modo.

Svartvadet är en så genuint trevlig person att jag någon gång kommit på mig själv med att tänka på honom. Utan någon egentlig anledning. Det hände en gång en midsommarafton till exempel. Skruvat va? Jag hoppades då liksom nu att han har det bra.

När man snackar med honom är han å ena sidan brutalt ärlig med det mesta inom Modo Hockey, å andra sidan en snubbe med distans till sporten ishockey. Jag hoppas innerligt att han blir friskförklarad snart.

Har läst på twitter att flera Modospelare uttryckt sitt deltagande till Per Svartvadets numera avslutade hockeykarriär. Flera av de yngre fick inte chansen att spela med honom.

Svartvadet är både nyckel- och kultfigur för Modos SM-guld 2007. Kvartsfinalserien mot Timrå är hans.

Lustigt nog fick han inte mycket till landslagskarriär. Han var med i ett VM, 1997, och knep ett silver i Finland, men efter hemkomsten från NHL valde han mer eller mindre bort Tre Kronor. Synd, men man kan inte få allt.

Modo fick ett SM-guld 2007, mycket tack vare Per Svartvadets ledaregenskaper. Även om han slutar som lirare är jag säker på att Markus Näslund och hela klubben hoppas att gentlemannen Per Svartvadet hittar något att brinna för i Modo även i fortsättningen.