Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Larssons skada oroar mest

Lätta matcher är läskiga som premiärer. Fråga Tre Kronor hur det gick mot Norge i VM i våras…

Roligast i 9-4-segern mot Lettland var att förväntade ledartyper som Djurgårdscentern Mika Zibanejad gjorde två proffsiga mål helt i Calgarypublikens smak.
Timrås Max Friberg smällde in fyra mål och den Skövdefostrade forwarden spelar med ett helt odiskutabelt självförtroende i JVM-sammanhang.
Färjestadsbacken Jonas Brodin briljerade med ett par assist och läcker skridskoåkning och var bäst på banan tills en bit in i tredje perioden då han först drog på sig en onödig 2 + 10-minutersutvisning.

Luleås målvakt Johan Gustafsson fick en mardrömsmatch, men ska inte lastas för de fyra målen. Ibland såg det svenska försvarsspelet ut som en tallrik spaghetti.

Leksands Filip Forsberg visade med sin teknik varför coach Tommy Salo valt att spela honom i powerplay i allsvenskan. Även Plymouthspelaren Rickard Rakell var bra med sina dragningar, sina skott och dessutom ett fysiskt spel.
Det som drar ner betyget till 3 getingar är de många slarviga utvisningarna, framför allt de i offensiv zon.
Men det som verkligen oroar inför fortsättningen är skadan på Brynäsaren Johan Larsson. Den svenska storstjärnan. Lagkaptenen. Förstecentern.
Förra året var det Gabriel Landeskog som försvann tidigt ur JVM och det försämrade Sveriges medaljchanser rejält. Med Larsson borta har Sverige ett liknande scenario i detta JVM. Till skillnad från Kanada finns det ingen likvärdig spelare att ersätta honom med. Om skadan inte är alltför allvarlig finns det lite tid att vila Johan Larsson och hoppas att han hinner tillbaka till senare i JVM.

Skönt så länge för förbundskapten Roger Rönnberg att alla fyra kedjorna gjorde mål mot Lettland. Och roligt att se att fyramålsskytten Max Friberg tyckte att det var lite humor att ge priset till matchens svenska lirare till Filip Forsberg… Även om han som sagt var fräck att se även om han inte gjorde några mål. Eller några assist. I en match som slutade 9-4.