Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Karlsson före Kahnberg

Äntligen stor omgång i elitserien! Livehockeyn kan behövas för att tilta i gång den mätta julmänniskan…

I eftermiddag är det risk för övertändning för min egen del. Jag kommer att sitta på redaktionen och ska försöka hålla koll på så många av matcherna som det bara är möjligt.

En ofrånkomlig snackis är att Linköpings Sebastian Karlsson är tillbaka efter sin elva elitseriematcher långa avstängning för den brutalt fula smällen på Frölundas Magnus Kahnberg.

Karlsson är alltså spelklar långt före Kahnberg och det är bara att hålla tummarna för att Frölundasforwarden kommer tillbaka i spel den här säsongen.

Jag hade gärna sett ett hårdare straff för Sebastian Karlsson, men elva matcher får anses vara en sträng bedömning. Och jag gillar inte principen ”öga för öga, tand för tand” när det handlar om avstängningar. Det kan också slå helt fel.

Idrott är inte alltid rättvis och disciplinnämnden gör allt som oftast schysta insatser i fråga om avstängningar och böter, tycker jag.

Och nu har Sebastian Karlsson avtjänat sitt straff och det är dags att gå vidare.

***

Kan annars inte bestämma mig för vilken av matcherna som är allra hetast.

*Färjestad-Skellefteå. Repris på SM-finalen. Stefan Meyer gör elitseriedebut i FBK medan Joakim Lindström är tillbaka i Skellefteå.

*HV 71-Växjö. Smålandsderby. Växjö har lättare borta än hemma. I HV har målvakten Daniel Larsson varit bänkad i fyra raka till förmån för Andreas Andersson. Intressant fortsättning där.

*Frölunda-Timrå. Kent Norberg gör ännu ett återbesök i Göteborg där han floppade som GM. Timrå måste ta poäng. Frölunda har dalat.

*Djurgården-Linköping. Två poäng i derbyt mot AIK för DIF. Men Linköping och Carl Söderberg är starkt på G.

*Luleå-Modo. Nicklas Danielsson har gjort poäng i nio raka matcher för Modo. Luleå har målvakten Johan Gustafsson på JVM, precis som Modo har Anton Forsberg borta. Poängläge för Modo.