Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Internlösning kan rädda Timrå kvar

Beslutet att byta ut Per-Erik Johnsson och Clas Eriksson tycker jag är rätt. Efter ännu en hemmaförlust, dessutom mot ”Perras Färjestad”, hade det nog varit direkt pinsamt för honom att gå till jobbet i Eon Arena och titta hemmafansen i ögonen.

Timrå har trots allt ett 2012 att se fram emot som alla andra. Och med nya idéer från nya tränare ökar chanserna att hänga kvar.

Att undvika kvalserien känns däremot oundvikligt med det laget. Däremot är Timrå säkerligen bättre än samtliga lag i allsvenskan och det är de nya tränarna huvuduppgift 2012. Att rädda Timrå i elitserien.

Så vem tar det jobbet? Inte Bengt-Åke Gustafsson efter alla de dollarbuntar han drog in i Moskva tidigare i höstas, pengar som han inte lär vilja skatta bort för Timrås skull?

Rutinerade Harald Lückner, som chockartat fick foten från Mora, vore förstås ett jättebra val om han själv är sugen. Men allra bäst för Timrå är nog att välja interna lösningen Anders Karlsson och lägga pengarna på några bra spelare under januari.

***

Luleå fick mitt guldtips inför säsongen. Ville bara påminna mig själv om det 😉

***

HV 71 är uppe i 99 mål och är på väg att måltorka sig först till 100 mål. Ändå var det målvakten Daniel Larsson som var bäst i HV mot ett lätt panikartat Frölunda som föll med 4-0 i Jönköping.

***

Skellefteås målvakt Joacim Eriksson är trots allt en än mer underskattad keeper. Bara 1,7 insläppta mål per match och nästan 94 i räddningsprocent. Jag är imponerad.

***

Christian Berglunds tidiga nyårsfyrverkeri för Färjestad var hur som helst väldigt imponerande. Det var så Sunds-vall en gång fick sitt namn.