Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Davidssons röra

Så här mellan jul och nyår är jag lite veckovild och vet varken vilken veckodag eller vilket datum det är. Tur att man inte är ett kontrollfreak…

Vet inte hur HV 71:s lagkapten Johan Davidsson har det med kontrollbehovet, men den här säsongen har han verkligen fått helt nya förutsättningar. Martin Thörnberg flyttade till KHL och ett gigantiskt hål revs upp i HV:s förstakedja där även Jukka Voutilainen ingått. Och som varit bärande vid SM-gulden 2008 och 2010.

Det är faktiskt så illa att HV 71 inte har någon förstakedja längre.

Jag kunde inte låta bli att kolla upp hur det står till med HV:s vanligtvis så effektiva vapen. Visste ni att Davidsson har spelat med 14 olika forwardspar – på 32 matcher?!

Mot Skellefteå dök Patrik Carlsson och Johan Lindström upp i ”förstakedjan”.

HV 71:s powerplay är numera elitseriens näst sämsta. Chock.

Davidsson har spelat ihop med Voutilainen i 18 matcher, men kemin är inte densamma som förut. Inte utan Thörnberg. Bara en gång den här säsongen har Davidsson spelat tillsammans med Voutilainen och Thörnberg. Men det var bara det att det var Jesper Thörnberg och inte Tre Kronorstjärnan Martin Thörnberg…

Vet inte varför Ulf Dahlén trixat så mycket med Johan Davidssons kedja. Fast å andra sidan har ingen funkat klockrent. 10 gånger har Davidsson matchats med Voutilainen och Kamil Piros. Och fem gånger har Piros och Patrik Carlsson figurerat med Davidsson.

För HV 71 och Dahlén har det ändå gått rätt bra eftersom det finns en bra bredd. Det har märkts när skadeläget varit ett skämt.

Undrar hur Ulf Dahlén och sportchefen Fredrik Stillman resonerar kring vikten av att ha en fungerande förstakedja inför deadline för övergångar den 31 januari.

***

Johan Davidssons forwardskompisar den här säsongen (antal matcher):

Jukka Voutilainen-Kamil Piros (10), Patrik Carlsson-Piros (5), Tommy Kristiansen-Voutilainen (3), Piros-Jesper Fasth (3), Carlsson-Voutilainen (2), Jesper Thörnberg-Jesse Joensuu (1), Oscar Sundh-Joensuu (1), Voutilaien-J Thörnberg (1), Per Ledin-Voutilainen (1), Fasth-J Thörnberg (1), Pontus Netterberg-Voutilainen (1), Sundh-Ledin (1), Jason Krog-Joensuu (1), Carlsson-Johan Lindström (1).