Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Premiärer med känslor

Pratade i går kväll med VM-målvakten Erik Ersberg som kom in och blev hjälte då hans Salavat Julajev spelade en märklig KHL-premiär mot Bengt-Åke Gustafssons Atlant.

Märklig eftersom den blev avbruten på grund av det fruktansvärda dödsbudet från Jaroslavl, men också konstig på grund av stämningen i arena i Ufa. Det var som en träningsmatch inför 25 åskådare, och så satt det tusentals ryska hockeyfans på läktarna. Alla var tagna av det som skett och bearbetade nu känslor och tankar.

– Vi hade ingen musik i avblåsningarna. Första perioden var väldigt avslagen, speciellt när vi låg under med 3-0. Sen vaknade publiken till när vi började att göra lite mål, berättar Ersberg.
– På slutet var det hyfsat tryck på läktarna, men det var allmänt lite konstig stämning där inne.

Har ingen aning om vad vi ska förvänta oss på elitseriepremiären Frölunda-Växjö i Scandinavium i kväll. Antar att det kommer att ge sig. Vi är många där inne som kommer att tänka på annat än ishockey. Men jag längtar nu verkligen efter att få sugas in i en match och lämna allt det där trista utanför. Det känns som om det var länge sedan, och så har det gått mindre än en vecka sedan olyckan i Jaroslavl.

Kul för Erik Ersberg att i går på nytt få visa vilken bra ishockeymålvakt han är.