Marcus Birro

Ställ en dörr på glänt för serie A.

Svenskens förhållande till Premier League är besvärande enfaldig.
Till och med SVT går ner på knä i galen tacksamhet över att ligan startat. Mats Nyström (annars förträfflig på alla sätt) kan inte jubla nog mycket när han berättar att ligan i England dragit igång.

Sedan visaras några bilder med den klassiska ”bilder från Viasat” i rutan…

SVT har inga rättigheter alls egentligen men har extremt mycket begåvade människor i sin mediala uppställning. De borde kunna göra något riktigt bra och spännande med alla dessa namn.

Det motsvarande om den italienska skulle aldrig hända. Nyström skulle aldrig sitta och säga ” Äntligen har serie A dragit igång igen” även om han kanske faktiskt blir glad av det. Eftersom England har en sådan given plats i den svenska folksjälen minimerar man riskerna med att stöta sig med någon.

I SVT-soffan sitter en annan tyckare och säger sig älska La Liga för att ”den är så spännande”.
I går slog Barcelona-Levante med 7-0…

Rom igår. Packat med folk, sagolik inramning och ett monstruöst stark Juventus som behövde fem magiska minuter i början av andra halvlek för att pulvrisera Lazio.

Det finns inga för stora siffror i fotboll. Det finns bara skoningslös rättvisa. Ett matchresultat ljuger aldrig. Det är sant att ett matchresultat inte berättar hela sanningen om en match, men det ljuger aldrig.

Särskilt anmärkningsvärt att notera hur vältränad Tevez såg ut. Han har fått springa sedan han kom till Turin.
Lazio stod ändå upp bra i första halvlek men spelade ett alldeles för naivt i början av andra.

Folk får älska vad och vem man vill. Det var bland annat därför jag med glädje målade mina naglar i regnbågens färger i helgen. Samma sak gäller i fotbollen. Vill man älska England är jag den förste att lyfta för hatten. Men hjärtat är stort som universum. Det finns tid, rum och plats att älska nästan hur mycket som helst.

Ställ en dörr på glänt för serie A i år. Jag tror det kommer bli en magisk säsong.