Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

Och Irland då?

Först var det bara Sverige och Tyskland på festen. Sedan gick Tyskland hem med förstaplatsen och så var det bara Sverige kvar. Men 1-1 mot Irland och 1-2 mot Österrike igår har bjudit in även Irland som dessutom vann enkelt med 3-0 hemma mot Färöarna igår. Det är numera trångt på festen och slaget om andraplatsen har bara börjat…

Giovanni Trappatoni och gamle världsmästaren Marco Tardelli har smygstartat igång sitt Irland. 0-0 borta mot Sverige, 1-1 hemma mot Österrike och så nu stensäkra 3-0 mot stackars Färöarna. Redan de gamla romarna visste att man inte ska underskatta Giovanni Trappatoni.
Med dessa resultat är man fortfarande i högsta grad med och slåss om en andraplats i gruppen.

Med gårdagens resultat i Wien betyder ju att Sveriges bortamatch mot Irland blir oerhört central. I går är det fine gamle Robbie Keane som med tre ojämna mellanrum stänker in ett fint hattrick.
Spelet då?
Jovars. Något riktigt test är ju som bekant Färöarna inte, inte ens för Irland som ändå bjuder på fint och rätt snabbt anfallsspel när man vill. Där emellan promenerar man man med bollen och inte ens den halv och helpackade publiken orkar sjunga hela matchen igenom.

Det som hänt efter Sveriges förlust mot Österrike är inte att Sverige missat chansen att gå till VM utan att man ställt bakdörren öppen och bjudit in fler folk på festen. Både Irland och Österrike är nu på allvar med och slåss om platsen bakom Tyskland.
Vinner Sverige mot Färöarna (och Sverige vinner mot Färöarna) är det helt jämnt i tabellen. Alltså har Sverige fortfarande allt att vinna,
Österrike hemma senare i höst men först efter sommaren, den 6 september, väntar alltså Irland borta och då lär det inte (heller) räcka att börja spela fotboll först i andra halvlek som Sverige gjort till en ful vana under bortaspelet i VM-kvalet så här långt.

Att ta sig till VM ör ofta en rätt ful historia. De eventuella skönhetspoäng du får är inte värda något. Vem bryr sig om 7-0 mot San Marino om man inte lyckas vinna när man måste vinna och kriga sig till poäng när man måste.
Ungefär som Irland gjorde borta mot Sverige. Det var Trappatoni. Det var inte vackert men det tror jag Trappatoni bryr sig extremt lite om.

3-0 mot Färöarna går inte till historien som det sexigaste som hänt fotbollsvärlden. Men historieböckerna ser 3 viktiga poäng för Irland.

För Sverige väntar då de tappra fiskarna från Nordsjön nu på tisdag. Kanske kan det vara dags för Sverige att explodera då? Sverige har haft förtvivlar svårt att göra mål det här året men på tisdag är det viktigt att stänka ett helt gäng och ärligt talat, Erik Hamre´n, alla tappra svenska fans är sannerligen värda att ni serverar dem minst 6 mot mot Färöarna. Ska vi säga det, Erik? Är det ett löfte?
6 mål på tisdag och så tar vi sommar och silar sand mellan tårarna fram till september då vi verkligen gör vad vi måste, och det får se ut hur det vill, för att ta oss till de verkligt varma strändarna nästa sommar, i Brasilien.