Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marcus Birro

Påsk i våra hjärtan.

Långfredagen förr var mest pina och elände. På riktigt så att säga. Eländig på sätt ni inte vill veta.

Nu går jag en rask promenad över Liljeholmsbron och tränar en timma med min PT och sedan en lika rask promenad hem där jag äter en påsklunch med familjen och svärföräldrar och det är säkert en helt vanlig påsk i allas ögon men den är ett mirakel i min värld eftersom jag för tre månader sedan låg på golvet i ett rum på Grand Hotell och var faktiskt, det har jag förstått nu,  nära att dö där och då.

Ändå slutade jag inte med det som hotade mitt liv utan det tog ytterligare två katastrofer innan jag kom till sans. Jag kunde ha dött och jag kunde ha gjort vid varje tillfälle.

Det var inte min förtjänst. Jag bad till Gud om att få överleva och i det ögonblicket jag gjorde det, när jag vågade be om att slippa känna sug efter att dö, så försvann suget.

Så enkelt, och så svårt, sker mirakel.

Jag lever. Det är ett mirakel.

Nu är jag nykter och lycklig när jag för några månader sedan var ett sorgligt vrak, en spillra, en näve slask, en rädd man utan en enda plan eller bön som höll.

Så tack Gud. Det är trots allt påsk…

Italien krigade sig till 2-0 borta mot Malta och man minns endast Balotellis iskalla straff och samme Balotellis geniala avslut och möjligen också en ribbträff från Malta och en straffräddning av Buffon. Vägen till VM ser bra ut. Ingenting är klart, men givetvis bör Italien fixa detta.

I går var det på dagen tjugo år sedan Francesco Totti debuterade i Roma och det firades givetvis i de bättre, gulröda delarna av Rom…

Lojalitet lönar sig. Så älskad som Totti är för att han stannat i Roma finns det inte många spelare som är.

Jag älskar Totti som min egen bror och det är säkert patetiskt och pinsamt men det är inte mindre sant för det.

I morgon är det full omgång i serie A igen. Underbart.

I kväll visar SVT en fin mässa från Rom. Påven talar inne i Colosseum och det brukar vara effektfullt och värdigt.

Kolla på den. Även om du är ateist. För vad har du då att förlora?