Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marcus Birro

Ambassadör för mig själv.

Att klä sig fint är en fråga om värdighet och respekt. Det var nästan rörande att se alla skinande skor och perfekt skurna kostymer när Italien slog ut Sverige i kvalet till U21-EM i ett kallt Kalmar tidigare i veckan.
Jag minns när Milan besökte Göteborg under IFK Göteborgs storhetstid på nittiotalet. GÅ förfärades över att italienarna reste i kostymer. De blev kallade divor för att de hade snygga kläder.
Den tiden är lyckligtvis över. Vår egen förbundskapten (och i ännu högre grad, Marcus Allbäck) vet hur man klär sig snyggt och de vet också att det är ett sätt att visa landet eller laget man tränar rättmätig respekt.

När jag är ute och reser bär jag alltid kostym. Jag är en ambassadör för mig själv, för mitt namn, för min familj. Jag vill visa mig från min bästa sida. Jag är stolt över mig själv.

I Italien ser man nästan aldrig tränare lufsa runt i träningsoveraller. Varför? Eftersom matchdag är festdag och när det är fest vill man visa sig från sin bästa sida.

Jag älskar perfekt skurna kostymer, älskar skinande svarta skor, älskar skjortor och näsdukar, slipsar och vetenskapen som allt detta ingår i.

När jag var fattig hade jag inte råd med nya kostymer men jag handlade ändå på mig begagnade sådana från Myrorna.
Jag är en estetisk människa, jag blir glad, rofylld och lycklig av vackra saker, hus, gränder, människor torg och kläder.