Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

Spanien är bäst även utan Villa.

Italien hamnade i en av de svåraste grupperna i EM.

Ett heltaggat Irland med Trappatoni och gamle världsmästaren Tardelli som ledare kommer sälja sig apdyrt mot Italien.

Mot Kroatien har en ruskigt usel statistik emot och Spanien…

Spanien är Spanien.

Även utan David Villa.

Hans benbrott är i första hand en personlig motgång för Villa själv. Vi vill se de bästa spela i de stora mästerskapen. Villa är en av de bästa i världen. Men Spanien tappar inte särskilt mycket i styrka. Tvärtom kan detta betyda att inslussningen av nya, unga, segerhungriga spelare påskyndas och underlättas.

Mycket kan man säga om italienare men skadeglada är de sällan. En italienare älskar att vinna mot de riktigt stora, de allra bästa. Jag minns Claudio Gentile i VM 1982 som hela tiden hoppades att Maradona skulle vara i den superklass som det talades om eftersom, som han uttryckte det, ”älskar att vara som bäst mot de bästa spelarna i de bästa lagen i de största mästerskapen.”

Om Villa missar EM (minns ni hur Totti kom tillbaka efter benbrottet 2006?) är det en stor förlust för oss som älskar de stora mästerskapen och de bästa spelarna och det är framför allt en förlust för Villa själv.

Italien får dock räkna med att få det galet tufft även utan honom.