Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

Lottningen! Och svaret på hur det går!

Den här trivsamma lottningen tog bara tjugo minuter. Den fine gamle kommunisten Paul Breitner log mot kameran och drog några bollar och vips så var det över.

Det har snackats mycket om de olika ligornas förtjänster den senaste tiden. När Basel slog ut United och när Napoli, indirekt men ändå, slog ut City så visade den dåliga förloraren sitt rätt solkiga ansikte. Samtidigt måste en stackars serie A-hynda som undertecknad få glädja sig en liten stund åt att Italien är det land som har flest lag med sig in i slutspelet.

Det lär inte vara över åttondelarna men ingen glädje varar särskilt länge. Det är en rätt sorglig grej man lär sig med tiden.

Matcherna då?

Jodå, det blir en del pittmönstring mellan England och Italien igen. Den engelska pressen förnekar sig inte. Deras skriande snobbism tar sig ibland bisarra och korkade uttryck. Som när man ständigt sågar Zlatan eller inte ens vet vem Nils Liedholm var

. Nu ställs Arsenal mot Milan och det är som Gud och hans tålamod är oändligt. Ännu en chans för den gode Ibra att tysta de regnpinade tvivlarna i England.

Men det blir tufft. Arsenal är på uppgång. Det är ett tag till februari också. Milan lär hinna köpa på sig en del spelare.

Tevez är en bra spelare men Milan behöver förstärka backlinjen. Sedan bör man sätta de vita rockarna i Milan-lab i arbete, för det är väldigt många spelare på skadelistan just nu, och fler av dem måste komma tillbaka i spel för att Milan ska ha en chans mot ett piggt, uppåtgående Arsenal.

Inter är på gång. Den gamle slitvargen och gentlemannen Claudio Ranieri har till sist faktiskt lyckats vrida ut lite av sin talang och sitt kunnande till det här Inter som startade säsongen rätt bedrövligt. I spelare som Maicon finns det också fortfarande en hel del att hämta.

Inter för möta Marseille och det blir tufft det också, men här spelar italienarnas rutin en avgörande roll tror jag.

Napoli, detta älskade, märkliga lag, får alltså möta Chelsea och det ser tufft ut. Napoli har god hjälp av matcherna mot City men Chelseas rutin bör fälla avgörandet här. Men att möta Napoli borta är en mardröm för alla lag. Bayern fick bara med sig 1-1 bara som ett exempel.

Lyckas Napoli omvandla den hysteriska stämningen runt omkring laget till konstruktiv energi har Napoli goda chanser att gå vidare.

Barcelona-Bayer Leverkusen känns som redan avgjort. Barcelona vinner hur enkelt som helst.

När Breitner drar Basel som motståndare till sitt älskade Bayern känns det…well… som om UEFA fortsätter att hora runt i korruptionsträsket. Men det kan också vara en slump…

Lyon-Apoel. Alla hånflinade när Apoel drogs. Underskattningen drog genom rummet som en iskall vind. Men Apoel slår ut Lyon. Kom ihåg vart ni läste det först. Om jag har fel vet jag att ni kommer hacka ner det till så bitar av filthatt och mata mig med det. Det är lugnt.

Zenit-Benfica. Ett fint och spännande möte mellan två lite underskattade lag. Trots år av framgångar för båda. Håller så klart ett extra hjärtslag för Spalletti och hans Zenit.

CSKA Moskva-Real Madrid. Till våren, när finalen spelas i Munchen, är det exakt tio år seda jag blev dumpad som en påse sopor av Hannah som flyttade till Spanien och lämnade en supande stackars poetdräng på 21 kvadrat hemma i Göteborg.

Hon ville inte (med all rätt) stanna med en man som söp och käkade gammal pasta med tonfisk. Hon flyttade till Madrid. Samma vår vann Real Champions League. Jag satt och svor på teven medan bilder av en otrogen flickvän dansade runt lägenheten som gammal tapas…

Får Mourinho vara med om att föra spanjorerna till ett sagolikt tio-års jubileum?

Jag får ofta skäll för att jag tippar med hjärtat. Det är som det är. Det finns gott om goda huvuden i den här världen. Jag tävlar inte med dem, jag tävlar bara mot mig själv.

Eftersom jag alltid tippar med hjärtat så vinner rätt sällan, men när jag vinner, vinner jag både pengar och stor glädje, då fylls hjärtat av sång vill jag lova.