Marcus Birro

Ett gråvädershjärta firar jul.

Gråvädershjärta. Sorglig utan anledning. Mellandagarna flyter, är skuggor i kalendern.

Rean? Orkar inte. Sitter mest hemma och läser böcker. I dag fick till sist ett ryck och promenerade hela vägen från Hornstull till Hotell Sign vid stationen.

Söder Mälarstrand rekommenderas för alla mjältsjuka grubblare.

Men mörkret, det förbannade. Det väller in redan vid 15-tiden. Som en filt av svart.

Man får beväpna sig med vingar. Vilket för övrigt är titeln på Thåströms nya skiva.

Vad gäller den nya skandalen med uppgjorda, riggade matcher i Italien är skandalen inte ny.

Däremot rejält sorglig. Men det är ändå ett sorts perverst hälsotecken att skiten flyter upp direkt. Det är enda sätt att tacka den här typen av skam. Upp med skiten direkt. Låt fiskarna flyta upp redan nu.

När det sedan gäller Buffon, Gattuso och Cannavaros eventuella inblandning i spelskandalen tillåter jag mig att vara en smula mer skeptisk.

När källan är Ravennas målvaktstränare (!) som pratat med Eurosport (!) återstår några mil för att övertyga mig. Men det är bra att hålla en skeptisk blick eller två åt det hållet.

Annars är Corriere Dello Sports grepp att låta Prandelli och Marcello Lippi mötas och prata fotboll, och ställa frågor till varandra, helt genial! De talar om fotboll som en förälskad arkeolog pratar om glädjen att hitta ett antikt palats under jorden. De talar om fotboll och lagbygge på ett sätt som är helt unikt i fotbollsvärlden.