Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rom brinner.

Det är med stor förstämning jag ser nyheterna på RAI.

Ett turnerande terroristgäng i gasmasker, hjälmar och svarta luvor har slagit sönder banker, satt bilar och affärer i brand, slagits med poliser och slagit sönder allt i sin närhet.

Jag kan förstå att man som ung är förbannad på orättvisor och ekonomisk maktordning. Men jag kommer aldrig förstå skammen det innebär att rusta för krig och slå sönder skyltfönster och attackera poliser med stenar, vapen och brandbomber.

Men låt er icke förledas att tro att de här människorna styrs av en inre politisk kompass eller övertygelse. De är hyrda legosoldater i gasmasker och huvor som reser runt och bryr sig enbart om våldet, elden, de krossade skyltfönstren.

Kommer man till en demonstration med gasmask över ansiktet och brandbomber ska det inte finnas en enda tanke eller lögn om att det handlar om unga idealister med ett hopp om en bättre värld. De är soldater bara och de bryr sig inte ett skit om något annat än upploppen de skapar.

Jag glömmer aldrig när terroristerna kom till min gamla hemstad, Göteborg 2001. Sedan dess har deras krig turnerat världen runt.

Rom brinner och det är med stor sorg och skam som de självutnämnda kommunistpåvarna tilltås slå sönder ännu en stad i sin perverterade kamp för…jag skiter faktiskt varför de slår sönder, bränner och misshandlar.

Deras sak betyder inte ett endaste dugg. De är är bara simpla, fega förbrytare.

Lås in dem.

Jag älskar Rom. Det känns hela vägen in i hjärtat att se kravallerna, höra om förödelsen och läsa om skräcken.

Jag har nu på kvällen pratat med vänner nere i Rom och de är förbannade, oroliga och sorgsna över det som hänt under dagen. En del av dem tycker säkert också att den världsliga ekonomin är orättvis, men allt det dränks i denna ”svarta box” som härjat runt och satt deras älskade hemstad i skräck.

I morgon är det derby i Rom. Hoppas den matchen blir en manifestation mot det förbannade, fega och meningslösa våldet.