Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

BLIXTBLOGG: Boatengs galna revansch!

När jag uppträdde på Södra Teatern i Stockholm förra året lovade jag i en krönika innan att alla som kom i italienska matchtröjor skulle få en bok signerad gratis.

Jag fick dela ut sjuttio böcker.

En av dessa sjuttio hade Lecce-tröja.

Efter 37 minuter av dagens möte mellan Lecce-Milan står det 3-0.

3-0.

Receptet?

Milan spelar som bakfulla örnar. Parad med en hederligt stor dos underskattning och du har 3-0 till Lecce.

Men Milan har Boateng. Kanske såg ni hans galet snygga mål mot Bate. Kanske såg ni hans allt annat än galna firande efter det målet. Så fungerar de tyngsta demonerna. Så hårt fjättrade är de allra värsta spökena.

Det känns mer som en lättnad än glädje när de lämnar en, sliter sig loss från sina bojor och piper ut genom närmaste fönster.

Boateng har ifrågasatts kraftigt i Milano och i Italien de senaste veckorna. En del av rapporteringen har verkligen varit ohederlig och oväderlig.

Det är inte svårt att föreställa hur högt hans hjärta har skrikit de här dagarna. Han har säkert fått bita sin tunga blodig för att inte i intervjuer berätta för världen vilka galska hyenor de varit som farit ut mot honom, ifrågasatt hans psyke, hans lojalitet och begåvning.

Nu har Boateng svarat på det enda sättet man kan svara sina fiender.

Genom sin konst.

Först det där målet mot Bate. Idag tre galna mål när Milan verkligen och bokstavligen kommer ut som ett annat lag efter paus och kör över Lecce, vänder och vinner.

Två hjältar bland tusen en dag som denna: Boateng så klart. Allegri som bytte in honom.

Vad jag älskar människor som bevisar för omvärlden att deras fördomar är dumt grus.