Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

Milans Zlatan-beroende.

Det har knappast hänt att båda Milano-lagen fått nöja sig med en poäng var efter två spelade matcher. Ingen kan minnas när det hände.

I Turin och Neapel bryr man sig inte. Där trivs man i den varma sensommarsolen och konstaterar att livet är rätt fint att leva.

 Pato fick 4,5 i Gazzettan igår. Det är svårslaget värdelöst. Milans anfall var en enda stor besvikelse mot Napoli. Dessutom föll backlinjen tillbaka i gamla ålderssynder och hängde inte med när Napoli kontrade hårt och skoningslöst.

Visst är Milan beroende av Zlatan. Men då är det en Zlatan i fin form, på gott humör.

I bokvärlden talar man ofta om den svåra andra boken. Har man skrivit en succe´som debutbok kan man iskallt räkna med att andra boken blir sågad, hur bra den än är.

 Zlatan gör sin svåra andra säsong i Milan i år och nu är klubben i ett besvärligt läge. En förlust till och hyenorna kommer vädra rödsvart blod hela hösten. Zlatan älskar att se sig själv som en ledare, en kapten, en bandiera. Nu har han chansen att faktiskt bli en sådan, i Milan. Match igen på onsdagkväll, mot Udinese.

 I motgång testas hjältarna.

Det ska bli mycket intressant att se hur Milan och Ibra svarar på den här situationen. Den är rätt ny för dem, och den är nu för tränare som Allegri som jag tyckte handskades rätt darrigt med förlusten i söndags.

 Att säga att man spelade bra och att Napoli hade tur stinker avslagen Bagdad-Bob.

 Det gäller att älska utmaningen. Milan-Udinese på onsdag blir under alla omständigheter en höjdare.