Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

Fint försvarsspel smeker sinnena.

Mimmi rusar runt i Milos gamla Italien-tröja. Hon är lik sin bror och under någon sekund blandar jag ihop dem och är på väg att kalla henne Milo.

Två dagar ensam med vårt yngsta barn är välgörande. Man blir pappa på heltid. Man flyttar fokus, rör sig varsamt i lägenheten, byter blöja, matar, tröstar, leker med.

Vi talade med Antonsson i teve i söndags, i Club Calcio. Han spelade hela matchen för sitt Bologna i helgen. Många svenskar i serie A just nu. Antonsson talade om hur uppskattad han känner sig i Italien. De vet att uppskatta fint försvarsspel. I andra länder är backarna ett slags alibin, resliga fyrväktare som ska förhindra motståndarna från att göra mål. Det blir ofta väldigt fyrkantigt och primitivt.

I Italien hyllas försvarsspelarna. De äger existensberättigande i sig själva. De finns inte enbart till när de står i vägen för ett mål eller lyckas hitta en medspelare med en undanrensning.

Ingenting smeker sinnena som fint försvarsspel.

I kväll måste nog Inter vinna borta mot CSKA Moskva för att inte missa slutspelet i förtid.

I kväll avgörs det också om Napoli är fågel eller fisk. Villareal kommer på besök till stenåldersgrytan San Paolo.