Marcus Birro

Välkommen till The Island, Ekdal.

Om en vecka drar vi igång Club Calcio i Tv 4 Sport och igår cirklade jag runt Stockholm ihop med Maestro Hussfelt. Jag törs utlova en (ännu) snyggare Club i höst.

 I över två timmar strosade vi runt bland kostymer från Gud. Allt sånt där är nytt för mig men jag älskar det.

 Jag kanske borde be om ursäkt gentemot mitt ursprung men jag älskar det. Förlåt alla trasiga rulltrappor i förorten, förlåt alla förbannade mobbare som slog mig för att jag läste böcker, förlåt alla äckliga fyllon som visade ballen för småflickor vid fotbollsplan och förlåt alla stenhus, tårar av betong och förlåt alla trista söndagar.

Med det ur systemet vill jag också passa på att välkomna Albin Ekdal till Sardinien. Det är en av världens vackraste platser.

Som Verdi uttryckte det: ”Du kan få universum om jag får Italien”. Ekdal är i steget nu. Debut i A-landslaget, såld till Cagliari (men får behålla lönen han skulle haft i Juventus) och trivs dessutom enligt uppgift riktigt bra i Italien. Jag förväntar mig i år att han ska ännu ett steg, fortsätta gå, kriga sig fram, ta för sig ännu mer, utmana sina motståndare (och sig själv) och ta mer plats.

Cagliari är en anrik klubb med flera ligasegrar i bagaget, även om det var ett tag sedan nu. Den moderna tidens största hjältar heter Gianfranco Zola och pilsnabbe Suarez som sedan försvann i Inters blåsvarta dimma.

 På lördag redan startar serie A med match mellan Cagliari och Milan. Redan i morgon startar den stora nedräkningen på den här bloggen.