Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

Pazza Inter.

Jag saknar detaljerna, de små glömda fickorna av ljus och värme.

När vi rullade vår dubbelvagn med Milo och Mimmi genom Roms gränder blev vi stoppade av glada människor som ville krama våra barn, krama oss, rulla vår märkliga vagn lite.

Att traska ner till affären, ner mot Ponte Sisto, för att handla lite tog en timma.

Jag saknar främlingars vänlighet.

Sverige är ett fantastiskt land på många sätt men vi är inte i världsklass när det gäller empati. Vi är så hårt och svårt uppdragna i vårt eget arsle, att vi missar våra medmänniskor.

Hösten är fin. Löven på de blöta gatorna. Det allt hastigare mörkret, hjärtats sånger om nya projekt, nya arbeten, nya drömmar. De varma men blåsiga dagarna. The Cure i lurarna.

Hösten är min kopp te.

Såg idag en liten pojke i Inter-tröja. Han var på väg till dagis med sin pappa. Jag mötte honom efter att själv ha lämnat Milo (i Roma-tröja…) och trodde nog att han fått den där tröjan när den gode Zlatan spelade där.

Men på ryggen stod det Zanetti.

Helt rätt. Zanetti är en sorts tidlös och klubblös hjälte.

Skriver idag om Roma i SPORT-Expressen och Inter på expressen.se. De möts på flera plan. Bland annat talas det om att Borriello (som redan hunnit göra sig ovän med nya tränaren Enrique) är på väg till Milano.

Liksom Lazios Zarate. Liksom Tevez…

Moratti inser att det inte går att bromsa sig fram i tillvaron. Man har egentligen bara ett enda riktigt nyförvärv, Alvarez. Annars är det lån som Inter nu tar tillbaka, som Santon.

Ska Inter alls ha en chans i år måste nog både Sneijder och Maicon stanna i klubben.