Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

39. Tid för nya äventyr…


roma, tröja

Träningen ger långsam effekt. Tillräckligt mycket för att jag ska våga glida in i en Kappamodell enligt bildbevis.

Älskar regnet.

Hade jag haft en sommarstuga och ett körkort hade jag hoppat in i min bil och lyst mig fram genom regnet med Neil Young på maxvolym och sedan hade jag gått in i den där stugan och suttit på en dåligt klädd stol och lyssnat på regnet.

Kanske hade jag skrivit en sida eller två, druckit kaffe och ätit dåligt lagad mat.

Nu stter jag på ett tåg mot Stockholm. Är där över dagen.

Fyllde 39 år i onsdags. Det känns helt overkligt. Var inte jag tjugo nyss? Var jag inte tjugofem för en kvart sedan? När hände detta? Hur hände det? Varför hände det?

Livet, medborgare, är besynnerligt.

Vad glad jag blir av att läsa om fler svenskar i serie A. Det är ett rejält lyft för svensk självbild att flera stycken kommer spela i Italien till hösten. Vi behöver komma bort ifrån proffsporren, att alla ligor är bättre än den svenska.

Som jag ser det är det på alla sätt (förutom det rent ekonomiska) värre att hamna i ett holländskt mittenlag än att spela i Allsvenskan. Misslyckas man i Holland kan proffsäventyret ta slut skrämmande fort. Man bränner sina skepp således.

Sedan är man tillbaka i en sponsorlägenhet vid ett torg i Blekinge innan man lär sig säga träskor på holländska…

Abstinensen är stor just nu. I helgen som gick planerade jag in repristid på teve av en allsvensk match som jag visste resultat på…

Såg en skvätt Sverige igår. Damfotboll. Förvånades över det stundtals briljanta passningsspelet. Riktigt underhållande. Ska bli kul med VM.

39 år…

Tid för nya resor, nya äventyr.