Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

Det italienska långfingret! (Ikväll är Inter bäst i världen)

Var är ni nu då alla skitsnackare och tangentrunkare?


Var är alla skadeglada jävlar med russinballar som hatar mig och serie A med en skammens frenesi?


Ska ni maila mig nu? Ska ni krypa upp i farfars gamla kalsonger och skriva era lögner och ert skitsnack från tillfälliga IP-adresser tills ni kissar på er i era United-kalsonger?


Var är ni nu? Vilka gångar gräver ni ner i? Vilka kryphål kryper ni undan i?


Barcelona kan vända och vinna detta rätt enkelt den 28 april.


Men just ikväll är Inter bäst i världen.


Just ikväll är serie A ett enda välriktat långfinger åt alla fördomsfulla och missunsamma jävlar som ägnat allt för mycket tid åt att förtala och snacka skit om italiensk fotboll på skolgårdar, på bussar, i tunnelbanan, på arbetsplatser, i omklädningsrum, i fikarum, på gymmet, i duschen, överallt.


Det här är vår seger. Det här är Zanettis seger. Gentemannen som aldrig skulle fläka ut sig och gå till en annan  klubb för att vinna CL utan stannar som en lojal Gud i Inter och kanske vinner sitt guld där istället. Hur mycket större är det inte med lojalitet och heder i en värld där pengar knullar allt och alla och den tillfälliga kicken förblindar oss alla som den eviga kicken?


Det här är vår seger. Vi som stått för upp för den italienska fotbollen när alla andra pissat på den. När alla andra smågarvat åt oss och gått därifrån. Vi som längtar redan på torsdagen åt att få se Livorno-Atalanta på Stream någonstans på en bortglömd internetö…


Vi som insett att kärleken till serie A går djupare än kärleken till något annat.


Vilken match Inter gör. Först hamnar man i underläge efter sedvanligt Globetrotters-passande och hur lätt hade det inte varit då att bara sjunka ner i gamla synder och tankar om Barcelonas överlägsenhet.


Men en sak kan vi vara väldigt säkra på. Mourinho har inte gått på bluffen om Barcelona som världens bästa lag genom alla tider. Messi är inget UFO. Zlatan är en anfallare i mängden av anfallare.


Så vad gör han, den gode Jose? Sätter upp tre man på topp, pressar hårt. Den största bedriften ligger i att Inter fortsätter spela med samma hoppfulla hjärtan också sedan man hamnat i underläge.


Inter vinner med 3-1 mot Barcelona och det är en seger som sjunger, inte bara blåsvarta sånger över Milano i natt, utan italienska sånger för alla oss som knutit näven i fickan, vi som blivit mobbade och förtalade, baktalade och bedragna, av lantisar med hö i skallen som ljugit om vår kärlek till serie A så fort de fått en chans.


Kolla världen! Så här ser det italienska långfingret ut!


Barcelona kan mycket väl vinna med 4-0 i returen.


Men just ikväll är Inter bäst i världen.