Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

Roma-ritualer.

David Hellenius parodi på delgatarna i Lets Dance var bland det roligaste jag sett på länge. En ära att bli parodierad av honom.


Tänk om andra, upphöjda mediala mobbare kunde se och lära hur man skojar med människor med värme och innerlighet.


Idag vaknar jag tidigt. Ritualer är av extrem betydelse i Italien. Det är inte skrock, utan mer som ett andligt språk nästan, en diffus verklighet strax intill.


Jag sätter ner mina fötter i mina Roma-tofflor (Japp!) går ut och brygger mitt i Rom inköpta italienska kaffe. Medan det sker drar jag på mig Roma-tröjan (alltid original!) och droppar en brustablett i min (eller det är faktiskt Milos, tack Lotta i Vatikanen) Roma-kopp, brer en macka med Milos Romakniv och häller upp fil med Cornflakes i Milos (idag min) Roma-tallrik.


Jag äter min frukost till Roma. Roma-sången.


Om det är löjligt?


Inte lite heller.


Om det känns bra?


Mycket.


Sedan tänder jag några ljus, knyter min Roma-slips och räknar timmarna till match.


Roma-Inter ikväll.


Gissa om jag är redo.