Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

Stuttgart-Barcelona.

Letar efter tyskar i Stuttgart. Hittar mest brassar, halvbrassar, italienare och halvitalienare. Inte det sämsta naturligtvis.


Första tjugo spelar Stuttgart som Barcelona fast bättre. Högt tempo, bra passningsspel, och dessutom ett ledningsmål som borde varit flera innan paus.


Där har vi en stor gödselhög för tyskarna. Pausen. Guardiola är en mästare på att ta tillfället i akt och berätta för sina spelare exakt vad som krävs för att spela CL 2010.


Det är sällan man ser Barcelona spela dåligt en hel match. När Guardiola får en kvart för sin mag att verka brukar dete betyda att laget kommer ut piggare i andra. Lite som Sovjet i ishockey för oss (er) som var med på sjuttio och åttiotalen när Ankor och Hegerforsare kunde le rakryggade åt kameror och varandra när det fortfarande bara stod 0-3 i första periodpausen fast alla visste att de allvarliga gossarna i de röda tröjorna (minns ni dem? CCCP…) när som helst själva kunde bestämma om och när de ville åka snabbare och göra fler mål…


Det brukade sluta med uppgivna gester och 12-1 eller något i den stilen.


I andra kommer Barcelona ut som (inte ett annat lag) utan som ett lag. Man spelar snabbare, säkrare, bättre och en viss Zlatan kvitterar till 1-1.


Sedan är det fine gamla serie A-bekantingen Molinario som räddar Stuttgart från 1-2 på mållinjen.


För övrigt är det just Molinario och Zlatan som är mest och bäst i respektive lag. Så blir det, när vi exporterar spelare från den bespottade italienska ligan ut till främlingslegionerna i Europa…


Mäktigt ändå att se hur oändligt mycket CL betyder för Zlatan. Nu är han i högsta grad med och delaktig i att antagligen ta Barcelona vidare i Champions League.


För inte orkar Stuttgart rubba Barcelona i Spanien?


Fantastiskt trevligt ändå att stifta bekantskap med alla italienare i Stuttgart.