Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

Övrebö! Den vita flaggan är nedhissad!

Övrebö…


På riktigt. Min norske vän! Vad är det med dig?


Den vita flaggan är nedhissad, ihopvikt och undanstoppad.


Nu vajar den italienska bredvid en helt svart med dödskalle på.


Övrebö har varit i blåsväder förut. Maken till inkompetent domare får man leta länge efter.


Jag håller med Abete, italienska fotbollsförbundets president när han säger:


– Igår såg vi alla den galenskap som ledde fram till vår förlust, ett fruktansvärt misstag har begåtts i CL och det kan vi inte ta lätt på.


Att dunka upp en protest är det minsta som FIGC kan göra. Det är inte första gången som norska domare medvetet sabbat för italienska lag i Europa och en gång är ingen gång men två, tre gånger är fanimig stor skam.


Jag fick ett mail av en Viola-supporter i natt och han var ledsen och hade till och med gråtit men jag säger: Slösa inga tårar på den här uppenbara skandalen! Slösa inga tårar på norrmannen. Frys dina tårar till stenar. Gör den där sorgen till ilska och omvandla ilskan till energi.


Det står utom allt tvivel att nordiska domare i allmänhet och denne Övrebö i synnerhet är särledes inkompetena, Italien-hatande amatörer som inte ens borde få stå svajande halvpackad på Hedens konstgärs när de nedersta Korpenmatcherna avgörs.


Han borde med omedelbar verkan få varenda domarlicens han lyckars sno åt sig, ifråntagen för all framtid.


Undet tiden hoppas jag att Abete och FIGC rör upp himmel och helvete för att en gång för alla göra sig av med denna märkvärdiga form av inkompetens.


Märk mina ord. Det var inte första gången. Det var heller inte fråga om några centimeter.


Övrebö och alla andra nordiska domare borde aldrig få döma en match utanför Skandinavien.