Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kärlek är för dom (Låt oss som älskar få älska ifred)

Kärlek är för dom, sjunger Thåström. Vintern parkerar stolt utanför fönstret. Vintern bär sitt vita huvud med stolthet.


Ibland är hela livet ett krig. Man förlorar slag efter slag men varje kväll sitter man där vid lägerelden och ser över skadorna, stoppar blodflödet med blöta plåster.


Vi ger oss in i det som dödar oss med högburet huvud.


Så är det att älska ett lag. Som att älska en annan människa. Man VET att man kommer bli sviken. Man vet att den där kroppen legat böjd i ljus extas tusen gånger. Kärleken till laget är inte mindre svekfull.  I kärlek ges inga val. Man kan inte välja att inte älska när man väl är fast.


Jag älskar Roma med exakt samma inlevelse som jag älskar min flickvän eller min son.


Livet knullar en i styvfart. Det är kulingstyrka på hjärtats vindar. Man slår sig fram så gott man kan och sedan sätter sig samhället, socialkärringar, kuratorer, lärare, fiender, före detta flickvänners psykopatiska polare på en och kedjar fast på botten av mörkret.


Där skramlar man runt som ett spöke.


Men vi lever. Vi rör på oss. Vi är bedragna fåntrattar. Men tiden är lång. Vi får våra chanser. Vi ser oss över axeln och en dag ska vi till vår förvåning upptäcka att det gått flera timmar utan att vi behövt rota runt i vårt sår.


Vi är läkta.


För övrigt är jag rörd över med vilken iver Italienhatarna trots allt uppenbarligen kastar sig över det jag skriver om serie A.


Vad kan det bero på? Inte fan går man runt och klankar ner på främmande mäns flickvänner?


– Fan, vad ful din kärlek är.


Eller gör man det i grottorna? Gör man det runt folkbärsen och chipsskålarna? Gör man det halv eller helpakcad vid lunch på småstadens sportsbar?


Fy fan vad ynkligt. Låt oss som älskar få älska i fred.Som ett köttstycke precis utanför den fradgastinna Cujo-hundens vilda skall:


http://fotboll.expressen.se/Nyheter/1.1821603/birro-patetisk-logn-att-det-ar-trakig-fotboll