Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

Mourinho Vs Moratti- Det värsta är inte illa nog!

Jag slog ju vad redan i tisdags.


Hur många av er tror att Mourinho tränar Inter nästa säsong?


Corriere dello sport är en Romtidning och kanske spelar det roll att det är en Romtidning som idag går ut med den monumentala klyftan mellan Inters ägare Moratti och Mourinho.


På Milanotidningen Gazzetta dello sport är det lugnare. Åtminstone när detta skrivs. Inte så konstigt. Det är en tidning med mycket starka band till både Inter och Milan.


Det kan man tolka (och italienare älskar att tolka allt, hela tiden, alltid) på flera sätt. Antingen vill Gazzettan inte gå ut med sprickan för att deras trådar rycks av blåsvarta händer. Eller så chansar Corriere dello sport. Jag tror på det första. Inte bara för att Italien är världsmästare i konspirationer, utan för att sanningen nästan alltid visar sig vara värre än de allra värsta, knäppaste teorierna.


Jag minns en italienare som hade läst Da Vinci-koden. Ett sorts mästerverk i teorier och irrgångar. När jag snackade med honom om den boken smackade han bara högt över kaffet:


– Jag listade ut allting innan sidan 100. Ingenting kan chocka en italienare eftersom en intalienare redan iskallt räknat med att det värsta inte är illa nog…


Jag har aldrig sett Mourinho så håglös och obeslutsam som i matchen mot Barcelona. Han hade gett upp i halvitid. Hela hans uppenbarelse skrek att hans lag inte hade en chans.


Det är naturligtvis ett tjänstefel. För en tränare är det ALDRIG försent. Det är med tränare som med kärleken, älskar man så är det aldrig försent. Det går. Det finns en chans till. Det finns en övertidsminut till. Alltid. Matchen är inte slut ens när domaren blåser i sin vissla!


Missar Inter att gå vidare från gruppen i CL kommer Mourinho garanterat inte träna Inter nästa år. Hur hans vidare flykt kommer se ut kan man diskutera och fundera över, men han kommer inte vara kvar i Milano.


Moratti skaffade Mourinho för att vinna CL. Thats it. Han gillar inte honom. De är fundamentalt olika sorters människor. Misslyckas Mourinho att leverera vad han köpte sför åker han ut med skallen före.


Snart kan den gode Jose´smaka det brittiska regnet igen.