Marcus Birro

Grattis Barcelona och Fiorentina! (Mitt hjärta är lila)

Ibland när man blir bjuden på fest så är folket som är där så finklädda och vackra att man blir förbryllad, nästan bländad. Man står med hakan nere vid fotknölarna. Man inser inte att man är minst lika mycket värd som vem som helst där i feslokalen utan man tror att man är råttan som smitit in genom avloppet. Man måste partysabba. Man måste glida in i sina rollerblades och repa parkettgolvet.


Inter bländades av Barcelona. Globetrotters briljerade och Inter tog tusen steg bakåt och lät Barcelona briljera.


Inter brydde sig aldrig om att ens försöka ha roligt på den här festen, utan kom dit i anusfläckiga mjukisbrallor och en kasse ljummen folkbärs. Då blir det ingen fest. Då sitter man apatisk och ful i ett hörn och ser på de andra gästerna i sina kostymer. Då ser man de snyggaste tjejerna gå med andra killar hem.


Barcelona körde över Inter i första halvlek. Samtidigt ska man komma ihåg att Barcelona ofta gör sina motståndare värdelösa, osynliga, till statister. Det stod helt klart att Barcelona har ett högre tempo i sitt passningsspel än vad Inter har och när viljan saknas, när nästan alla verkar gå runt med helt andra solsystem i sina skallar och hjärta, är det naturligtvis omöjligt att ens rubba Barcelona hemma.


Det krävs energi, vilja och total närvaro varje sekund. Inter hade sina avtagna skallar kvar i Milano. Ingen Interspelare var ens närvarande i första halvlek.


Det enda som kan sabba Globetrotters är ett lag som vågar möta Barcelona högt, högt, högt upp. Som själva lär sig, tränar sig till, eller ber Gud om hjälp att hålla det höga tempot uppe. Börjar man backa, faller man som en solfjäder bakåt, stängs man in i en fälla vid eget straffområde. Då har man ingen chans.


Inter spelade magisk försvarsspel i första matchen mellan lagen, i Milano. Ikväll spelar man dåligt försvarsspel.


Vinner Inter sin sista match och går vidare kommer ingen ens minnas den här matchen. Då är det som om den aldrig spelats. 100 000 på läktarna var aldrig där. Målen hände inte. Ingenting av det vi sett ikväll kommer spela någon roll.


Men om Inter inte tar sig vidare kommer kvällens blytunga förlust tynga Mourinho för resten av hans tid i Inter.


Jag är besviken på att inte Inter orkade, ville eller kunde bjuda på bättre motstånd mot Barcelona.


Samtidigt är jag mycket glad och stolt över att fina Fiorentina tagit sig vidare! Tycker mycket om den staden och det laget. Fiorentina kan bli årets vackraste blomma. Det är egentligen helt otroligt att Fiorentina är klart för vidare spel i CL och att anrika, stolta, engelska Liverpool nu bara är grus i Europa. Att inte ta sig vidare från gruppspelet är ett stort, stort underbetyg åt den engelska fotbollen och en stor käftsmöll för Premier League.


Fiorentina kan gå hur långt som helst! Vilken blom vackra Florens kommer stå i natt. Fiorentina skriver in sig i historieböckerna ikväll. Så här långt har man aldrig gått.


Mitt italienska hjärta är lila i natt! Det här är så stort!


Forza Fiorentina!


Jag sätter tusen spänn på att Mourino tränar en annan klubb än Inter nästa år.


Någon som sätter emot?