Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

Grande Grosso snart tillbaka i Italien

Under EM 08 gjorde vi små teveklipp jag och Nils (Mini-Mauro.)


Jag fick ett enda ord, ett namn som min titel. Jag ville ha poet, författare, skribent. Ja, ni vet.


Minimauro valde ett ord.


Grosso.


Helt riktigt av honom.


Grande Grosso.


På min hemsida står han med i min levnadsbeskrivning. Dagen när han föddes står med.


Helt rimligt.


Fabio Grosso fälldes i tredje övertidsminuten mot Australien i åttondelsfinalen, avgjorde en minut före straffar mot Tyskland i den sagolika semifinalen och slog in den avgörande straffen mot Frankrike i finalen.


Sexton års straffterror skingrades för alltid. Jag grät och badade i fontän hela natten.


Nu är Grosso på väg tillbaka till Italien där han hör hemma.


Dealen med Juventus förväntas bli klar i morgon.


Känns helt riktigt på alla sätt.


Han är välkommen.


Och älskad.