Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

Zlatans highway to hell

Förutom de sedvanliga avundsjuka, missunsamma små trollen som anonymt degraderar sig själva med smutsigt hat, har jag de senaste dagarna fått ta emot mail från folk som tycker jag ska skämmas, gömma mig, avgå (från vad?) och sluta skriva om fotboll eftersom jag är världens sämsta människa på i stort sett alla sätt…


Varför?


Eftersom jag redan i vintras skrev att det inte fanns en snöbollschans i helvetet att Zlatan stannar i Italien.


Kedjereaktionen som han startade själv tidigt i våras följer en redan färdiglagd dramaturgi. Det är en grusväg utan avfarter. Det är Highway to hell. Det finns inga parkeringsfickor eller rondeller.


Det finns ingenting annat än att han byter lag och land.


Det är en dyster dag för italiensk fotboll. Det är en dyster dag för alla oss som älskar serie A. Det är en dyster dag för oss som skriver om italiensk fotboll i Sverige.


 För Zlatan har varit en vacker bro mellan Italien och Sverige och det har varit fantastiskt roligt att dansa fram på denna bro under en säsong.


Nu flyttas medias lätt hysteriska sökljus mot Spanien. Italien hamnar i medial skugga. Det är ingen hemlighet att viss media bara fokuserat på Zlatan och låtit Inter och serie A hamna på efterkälken.


Jag lovar dock att fortsatta odla min närmast rätthaveristiska kärlek till serie A och italiensk fotboll.


Serie A är så mycket större än Zlatan. Men det hindrar inte att idag är en tung dag.