Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

Vad var det jag sade?!

Jag skrev redan  för en vecka sedan i Expressen att Zlatan inte var särskilt älskad i Italien.


Det är en av de krönikor jag fått mest skit för. Jag har bombarderats med mail från folk som (felaktigt) fått för sig att jag inte gillar rebellen Zlatan längre, att jag bara är bitter.


Förutom de sedvanliga kaskaderna om vilken idiot jag är, att jag ljuger, att Zlatan visst var älskad och att jag bara hittar på allting.


Vad skrev jag då i den där bespottade krönikan?


-Ingen älskar en vandrare. Under mina resor i Italien har jag inte hört en enda människa tala om sin kärlek till Zlatan. Respekterad? Ja, naturligtvis. Fruktad? I allra högsta grad. Men älskad? Nej, inte av någon.


En del läsare hann inte ens läsa färdigt innan deras inoljade fingrar dansade fram hat över tangentbordet. Plötsligt var det JAG som svängt om Zlatan när jag bara återberättade vad människor i Italien sagt om honom.


Nu säger Mourinho:


– Zlatan var aldrig älskad av fansen.


Ljuger han också? Är han också en lögnare som svängt i sina åsikter?


Jag skrev det i Expressen den 19 juli redan.


Och, jo, det smakar sött på tungan att ha rätt.