Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

Den sedelärande och sanna historien om Roy Sullivan

Zlatans flytt till Spanien känns lite som när man ung och grät till The Cure utan anledning och till sist hamnade på golvet och hittade ett hårband som en före detta flickvän tappat innan hon flög på en vinge och en dröm till…just det…Spanien och lämnade kvar en i den lilla lägenheten med trasig kokvrå och unken pasta med tonfisk och man ringde och grät och bad och förminskade sig tills man fattade att hon aldrig skulle komma tillbaka och då gick man ut och söp skallen i tio tusen bitar och till sist är man på golvet igen och letar efter de där bitarna och en morgon när man vaknar tar det flera timmar innan man tänker på henne och en dag inte långt senare har man glömt henne…


Inget lag har lyckats vinna CL två år i rad. Blixten slår aldrig ner på samma ställe två gånger.


Fast det är ju inte riktigt sant…


Till Zlatan och alla andra kan jag berätta den sedelärande, och helt sanna, historien om Roy Sullivan som den 25 juni 1977 träffades av blixten under en fisketur. Inget konstigt i det kan man tycka om det inte varit så att det var sista gången han träffades av blixten…


 Dock inte första gången…


Denne mans synnerligem anmärkningsvärda dragningskraft på blixten startade redan 1942 när han förlorade en stortånagel under sin första närmare bekantskap med blixten. Därefter fick han vara ifred fram till 1969 när han träffades igen och förlorade ögonbrynen…Men överlevde!


Vid det laget hade nog jag börjat misstänka att man av någon anledning hamnat i grym onåd hos Gud och dessa farhågor måste ju också ha rusat igenom den gode Roys rostade skalle när han i april 1972 för tredje gången blev träffad och fick allt sitt hår bortbränt.


1976 blev han träffad igen!


Och så. Den 25 juni 1977 träffades han igen. För sista gången.


För säkerhets skull tog han nämligen livet av sig i september 1983.