Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Marcus Birro

Guardiola decierar segern till Maldini och italiensk fotboll

Rom har stått pall för stora slag under mer än två tusen år. Vardagen råder igen i huvudstaden. Trastevere ligger lugnt som en sömning småstad och i gränderna slirar vesporna upp folk längs husväggarna.


Jag drömde om Rom i natt, att jag promenerade längs Tibern, hela vägen från Vatikanen, via Trastevere och bort till Termini där jag satte mig på en folktom buss någonstans men vi kom aldrig fram, vi bara åkte och åkte, och när jag vaknade kunde jag känna lukten av besnin, av slitna motorer och nere på torget, utanför mitt fönster i Norrköping, stod en buss som fått motorstopp och hackade och jag gick upp och bryggde mig en kopp kaffe så starkt att jag kunde skära i den med skeden…


Barcelonas segertränare Guardiola sade så här till italienska RAI direkt efter matchen igår, och det kan vara det vackraste citatet i fotbollsvärlden på evigheter:


– Jag skulle vilja dedicera denna seger till den italienska fotbollen och framförallt till Paolo Maldini, en förebild för alla. Jag vet att han haft problem under sin avskedsdag, men han ska veta att han är beundrad i hela Europa, i 25 år. Min egen, spelarnas och föreningens dedicering går till Maldini. Om han vill spela ytterliggare ett år, kan han göra det hos oss!


Amen.


Hela världens hattar av för Guardiola.