Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Berggren

Ericsson klar för Caterham – tävlar i F1 2014

Så är det 100 procent klar för F1-stallt Caterham. Beskedet kom i dag från Viasat – som sänder F1 i Sverige.

Så här säger Marcus i pressmeddelandet.

– Helt fantastiskt att vi lyckats få ihop det här. Det är på tiden. Det är många år sedan en svensk körde F1, och det är så klart otroligt häftigt att jag blir den näste, säger Marcus Ericsson till Viasat Motor.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen var det osäkert ända in i det sista på tisdagsförmiddagen, Ericsson förhandlade om en plats som tävlingsförare eller att bli testförare i stallet. Holländaren Robin Frijns blir nu testförare. Försteförare i stallet blir japanen Kamui Kobayashi.

Mer från pressmeddelandet:

Caterhams teamchef, Cyril Abiteboul, berättar att det varit en noggrann rekrytering där inget lämnats åt slumpen.
– Vi är väldigt glada över att Marcus kör för oss 2014. Det här är resultatet av en lång process, men det har varit värt all tid och ansträngning för det är viktigt för oss. Det här blir vårt femte år i F1, och vi måste börja röra oss upp för gridden. Där tror vi att Marcus kan spela en viktig roll, säger han och fortsätter:
– Nu tar han steget upp till den högsta nivån, med ett team som är bra på att hjälpa unga förare att anpassa sig till världens mest profilerade motorsportserie, och jag är säker på att hans lugna sätt, hans naturliga talang och hans erfarenhet kommer att borga för en lyckad övergång från GP2, särskilt med tanke på stödet han har från teamet.