Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Den babyblå mediekraschen

Malmö, onsdag 25:e november kl 09:58: Här kulminerar svensk medias MFF-riktade hejarklacksjournalistik i en enda ljusblå härdsmälta!
I TV4:s morgonsändning rapporterar den flygande reportern ”Malmö-Maria” från centrala Malmö – iklädd MFF:s ljusblåa matchtröja, halsduk och babyblå mössa som kronan på verket.

Jag är Blåvittsupporter, fotbollsupporter – vi är lättkränkta oavsett lagtillhörighet. Vi brinner för våra lag 24-7 alla dagar i veckan hela året. Allt i våra liv påverkas av lagen i våra hjärtan, och givetvis också av våra rivalers förehavanden. Är man supporter till IFK Göteborg, eller AIK, Djurgården, Bajen, Helsingborg eller någon annan av MFF:s antagonister önskar man absolut inte Rosenberg & co någon lycka i kvällens CL-möte med Zlatans PSG – man hoppas på raka motsatsen. Skälen är många, för mig är ändå risken för ekonomisk ”schackmatt” det tyngsta. Jag kan låta missunsam och extrem, men sådana är vi fotbollsupportrar – och vi är många!

Att vi då skall behöva mötas av en parodi på en Malmö-fan när man slår på den nationella kanalens morgonsändning är inte bara provocerande, det är ett direkt hån.
Jag köper givetvis att ”Zlatans hemkomst” är big news i hela Sverige, men gör då en rapportering värdig uppgiften. Vi vill inte se den lokala morgontidningens krönikör på ”turist-resa” till Swedbank Stadion med popcorn och stora ögon. Vi lämnar helst ”hejarklacks-temat” till Skåne-medias lokala redaktioner, det är ju deras specialitet.
Vi vill framför allt inte se en reporter i himmelsblå Malmö FF-utstyrsel till frukosten, då riskerar nämligen morgonkaffet inte bara att fastna i halsen – det kommer snarare tillbaka i en kaskad på köksväggen…