Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Låt allting bli Blått och Vitt!

I morgon spelar IFK Göteborg en match mot evigheten!
Den sista omgången i Allsvenskan avgör inte bara vem som får titulera sig Svenska Mästare 2015. För Blåvitt gäller det så mycket mer…

Sverige har plats för en eller två riktigt stora klubbar. Malmös ekonomiska framfart satte dem i en position där de hade möjligheten att ”stänga dörren” framför näsan på Blåvitt och AIK, de enda med riktig potential att utmana i det långsiktiga racet. Årets katastrofsäsong i Allsvenskan har dock gett utamanarna ett läge att klämma in foten i dörrspringan och smita med, då fönstret till CL-miljonerna plötsligt står på glänt.

Då Gustav Engvall & co brutalt spikade igen samma dörr i pannan på hela Solna i måndags återstår bara ett lag i den långsiktiga leken, nämligen IFK Göteborg. Kamratkollegorna i Norrköping har ett grymt lag just nu, men det krävs troligvis en större förening för att kunna ta klivet hela vägen.

Därför är matchen mot Kalmar i morgon den absolut viktigaste jag kan minnas att Blåvitt har spelat. Därför krävs det också en insats av en kaliber som matchar uppgiften. När Salomonsson, Svensson, Bjärsmyr och de andra går ut på Gamla Ullevi i morgon bär de alltså inte bara betydelsen av ett SM-guld på sina axlar, utan kanske hela föreningens framtid.

Av den anledningen ser jag det som en självklarhet att alla som älskar, håller på, eller på något sätt supportar IFK Göteborg – gör ALLT man kan för att hjälpa till att bära tyngden, bära laget!
Man måste tänka känna och andas Blåvitt varje sekund och minut fram till avspark, och det gäller att visa det, för sig själva och världen runt – i stort och i smått!

Ta på dig din blåvitthalsduk när du går ut, häng ut flaggan på balkongen, bädda med de blåvita lakanen! Sätt blåvitt-pinen i kavajslaget, sätt en klibba på rutan, häng en banderoll över motorvägen! Pynta hela ditt hus med Hjalmar Jonsson-bilder, sov i din matchtröja, måla bilen blåvitrandig! Gör det DU kan för att hela stan skall vibrera av blåvit guldladdning, låt ALLTING bli Blått och Vitt!

Och när matchladdningen till slut briserar vid avspark är det orimligt att göra NÅGOT annat än att stå upp från start till mål och göra ditt yttersta för att skapa en magisk stämning, en ljudkuliss som lyfter tyngden från spelarnas axlar – härifrån till evigheten!

Nu gör vi det, Heja Blåvitt!

image