Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

#jagvillfödabarnsäkert

Så har influensan hittat till oss på Mariaberget. Jag vaknade i natt med illamående, dunkande huvudvärk, frossa och ont i hela kroppen. Tack och lov kunde Sebbe jobba hemifrån idag så jag har fått hjälp med Noah. Dels vill jag vill ju inte smitta honom och sen får jag ont i hela kroppen så fort jag lyfter honom. Jag har legat i sängen mest hela dagen och vi fick ställa in både vårt besök på Thailändska ambassaden för visum och parterapin.

Jag har sovit och slumrat om vartannat och hunnit lyssna på två intressanta podcastavsnitt jag vill tipsa om. Dels veckans Fredagspodden med Hannah och Amanda där de idag belyser frågan om den bristande förlossningsvården. Amanda väntar ju barn och nu har hon startat uppropet #jagvillfödabarnsäkert i hopp om att få med sig så många som möjligt mot politikerna. Underbart att en kvinna med så stora kanaler rakt in i målgruppen för den här frågan tar tag i problemet.

Den andra podcasten jag vill tipsa om är veckans Förlossningspodden med Emma Philipsson där Elsa Billgren är gäst. Elsa väntade barn samtidigt som mig och jag följde hennes blogg varje dag där hon bland annat skrev om sina önskningar inför sin förlossning. Elsa födde precis som jag på Södersjukhuset och blev precis som jag nekad första gången hon ringde in. Ungefär där slutar likheterna för våra förlossningar. Elsa skattade sin förlossning till noll dagen efter och jag skattade min som tio redan samma kväll. Hennes avsnitt i Förlossningspoden hittar du här och mitt avsnitt hittar du här! Båda berättelser är lika viktiga att lyfta fram även om det tyvärr ofta är skräckhistorierna vi får höra om.

Den här frågan ligger mig fortfarande så varmt om hjärtat därför att jag minns hur orolig jag var. Min oro tog bort lite glädjen med graviditeten och om jag vill ha och kan få ett till barn någon dag hoppas jag att slippa behöva känna den ångesten. Det är för jävligt att det står ett tomt sjukhus i stan eftersom det finns för lite pengar till att bedriva förlossningsvård där. Och då läcker det onödiga pengar på jävligt många andra håll. Till att börja med kanske politikerna kan dricka vatten istället för champagne till maten på sina representationsmiddagar…

Heja #jagvillfödabarnsäkert

Första bilden på mig och Noah. Här är han bara några minuter gammal.

img_1322