Anna Hegestrand

Utvärdering cleanse och namnsdag

Tror du att det var fest att äta frukost i morse? Igår kväll riktigt längtade jag till jag skulle få vakna och äta riktig mat. Tugga. Inte för att det har varit speciellt svårt med fastan men när man förbjuder saker (som att äta mat) skapar man ju en längtan efter det förbjudna. Att bryta fastan kräver disciplin eftersom man såklart måste smyga in maten för att inte magen ska sparka bakut. Jag gjorde lite äggröra och en smoothie på avokado, bär, kokosmjölk och en skvätt agavesirap. Till det drack jag örtte men idag med en skvätt mjölk och honung. De första dagarna nu är det lätt vegetarisk mat som gäller och man ska försöka hålla sig undan gluten och mejeriprodukter. Kaffe kommer jag säkert smyga in en kopp under dagen men jag känner inget direkt sug efter det. Dessutom märker jag att den lilla frukost jag åt nu var tillräcklig för att jag skulle känna mig mätt. Alla Juica-juicer innehåller citron som hjälper magsäcken att dra ihop sig. Bland annat därför känner man inga direkta hungerkänslor under fastan.

img_3505

Min förkylning är helt borta och jag ser fram emot att gå till gymet idag. Har inte velat gå dit under fastan eftersom man ju lever på ett kaloriunderskott. Dessutom vill jag vara HELT frisk innan jag kör igång igen. Jag har sovit väldigt bra på nätterna och känner mig otroligt pigg. Kroppen känns mycket lättare och magen är platt. Min mage är min akilleshäl och jag märker att den har mått väldligt bra under fastan. Jag kommer definitivt att införa juicefasta som en rutin i mitt liv. Kanske en tredagarsfasta var tredje månad eller femdagars en gång i halvåret. Det är ett smidigt sätt att nollställa kroppen och bryta dåliga vanor. Man blir verkligen medveten om till exempel  hur mycket kaffe man häller i sig. Och gröna juicer ska bli en större del i min vardagskost!

img_3503

Igår var det min namnsdag och när jag kom hem efter mitt möte igår kväll stod den här underbara buketten på bordet. Jag var naturligtvis noga med att påminna Sebbe igår morse om att det var Anna-dagen!

img_3483

img_3486

Så har vi nu äntligen julpyntat och min julfavorit är luciatåget jag fått av min mamma.

img_3513