Anna Hegestrand

Uppdatering juicefasta

Nu har jag gjort nästan två dagar av min fem dagar långa juicefasta med Juica.se. Igår fick bloggen vila då jag hade sådan huvudvärk att det kändes som om ögonen skulle ploppa ur skallen på mig. Jag har inte alls varit speciellt hungrig men huvudvärken igår var verkligen vidrig. Innan jag gick och la mig var jag tvungen att ta två alvedon.

Idag vaknade jag upp och mådde mycket bättre. För att få bäst resultat av fastan ska man avstå alla drycker förutom örtte och vatten som man får dricka hur mycket man vill av. Man ska kombinera fastan med lugn motion så som simning, yoga eller promenader. Jag är ju promenadtorsk så har promenerat runt på Djurgården idag.

Jag kör en mjukstart och mitt fasteschema ser ut såhär:

08.00 En grön juice

10.00 En gul juice

12.00 En röd juice

15.00 En orange juice

18.00 En grön juice¨

21.00 Mandeldrycken

Eftrsom Noah tack och lov låtit mig sova till 08.30 igår och idag så har det varit ett hinkande av juice på förmiddagen då jag legat efter i tidsschemat redan från början.

Juicerna är kallpressade och ekologiska. I varje juice är det cirka ett kilo grönsaker och inbillat eller ej riktigt känner man hur kroppen fylls på med vitaminer och ny energi.  Under min fasta får jag leverans två gånger (en i söndags och en i morgon) eftersom de är så färska att hållbarheten bara är fem dagar.

Hittills har jag mest märkt av att min hy gör sig av med orenheter. Ja förutom huvudvärken då som ju måste vara ett resultat av att kroppen avgiftas (och kaffeabstinensen). Tydligen ska de första tre dagarna vara jobbigast och dag fyra mår man som en prinsessa. Just därför valde jag att köra femdagarsfastan eftersom jag tänker surfa på vågen av allt slit de första tre dagarna.

img_3447

Den här är min absoluta favorit. Mandeldrycken som är sötad med dadlar och kryddad med vanilj, kardemumma, kanel och himalayasalt. Den dricker jag strax innan jag går och lägger mig och sover gott på fram tills morgonjuicen. Den är mycket fetare än juicerna och känns len i magen att somna på. Och den är sinnesjukt god!

img_3445