Anna Hegestrand

Kolhydratsstopp och juicefasta

Vi är inne i december och som du kanske minns valde jag att under oktober och november klippa kolhydraterna för att främst bli av med sockersuget som jag jobbat upp under hela graviditeten och amningsmånaderna efter. Hur gick det då? Jo ganska bra. Förutom att jag tappade min karaktär tio dagar för tidigt. Men jag upplever att sockersuget är mycket mindre, för att inte säga i princip helt borta. Skåpätandet är nu ett minne blott 😉 Hälften av de kilon jag ville bli av med försvann och anledningen till att jag bröt kolhydratsstoppet tio dagar innan planerat var att jag slutade se resultat. Då tappar jag motivationen direkt. En annan sak som har gjort mig mindre motiverad är att jag aldrig kommer igång med träningen. Dessa jävla förkylningar! Sebbe har inte varit sjuk en enda gång men jag och Noah har snörvlat oss igenom de här sista månaderna.

Häromdagen pratade jag med Patrik som är grundaren till Juica.se. Du har säkert hört talas om dem eller någon av deras konkurrenter. Jag vet att det finns ett företag som heter Cleansing Days. Patrik rekommenderade mig att köra en cleanse för att ge kroppen en välförtjänt paus. Jag har flera vänner som juicefastar ett par gånger om året för att bryta dåliga vanor och nollställa kroppen. Alla säger att de mår så bra. De första dagarna är tuffa eftersom man ju inte äter någonting och vill man ha absolut bäst effekt ska man skippa kaffe och svart te. Juice och vatten. Jag har inte vågat testa men Patrik prickade in den dagen då förkylningen var som värst. Så på måndag går jag på en fem dagar lång juicefasta. Under helgen förbereder jag mig för att kroppen inte ska få en chock. Jag dricker några koppar kaffe mindre varje dag, skippar rött kött, dricker mer vatten och äter mycket grönsaker. Imorgon kommer den första leveransen av juicer och på onsdag kommer nästa. Juicerna är ekologiska, kallpressade och varje flaska innehåller ett kilo grönsaker. Man dricker sex juicer om dagen vilket betyder att man får i sig sex kilo grönsaker. Det ska bli spännande att se resultatet och lägligt nog åker Sebbe till Helsingfors och jobbar dag två på fastan som tydligen ska vara jobbigast.

Så här ser mitt juiceupplägg ut. Jag valde paketet Mjukstart eftersom jag är rookie på det här. Har du juicefastat? Dela gärna med dig av dina erfarenheter!

1100x750_mjukstart