Anna Hegestrand

Yasuragi

Jag gillar som du ju vet att åka på spa och jag gör det ganska ofta. I jobbet då jag ibland gör spaguider men även privat efter som det är en av de saker jag och Sebbe gillar att göra tillsammans när vi ska lyxa. När mamma fyllde 60 år i april gav jag och min lillasyster Emma henne ett presentkort på Yasuragi, som hon så länge velat åka till då hon hört om våra tidigare besök. Bland annat blev min syster friad till av sin man på Yasuragi och det var också där jag la hennes möhippa för att knyta ihop säcken. Vi var sju tjejer som checkade in i sviten ett härligt dygn.

Idag drog jag mamma och Emma iväg till Yasuragi för en dags relax. Noah vaknade sex i morse och väckte hela huset så vi åt frukost och checkade in redan strax efter åtta i morse. Det var längesen jag var på Yasuragi så vi deltog i badritualen innan vi bytte om och hoppade ner i de varma källorna. Jag älskar att man inte behöver ha med sig i princip någonting eftersom man får badkläder, yukatan, handdukar och härliga kroppsprodukter.

Innan lunchen simmade jag tusen meter i den stora innomhuspoolen och på eftermiddagen hade jag Yasuragis signumbehandling Abloom Holistic Organic Skin Food inbokad. En superhärlig ansiktsbehandling (utan portömning halelulja) som lanserades i våras. Behandlingen utförs med hundra procent organiska produkter. Alla masker blandas med honung och de är så rena att du kan äta dem. Bevis på detta fick jag i slutet av behandlingen då min terapeut blandade till en liten cocktail av den ena ansiktsmasken och apelsinjuice. Behandlingen är djupavslappnande och under tiden de olika maskerna verkade fick jag massage för armar, händer och axlar. Jag somnade till flera gånger så skönt var det. Kanske också flera månaders sömnbrist som gjorde sitt till 😉

Vi valde att inte delta i några aktiviteter som yoga eller qi gong eftersom vi fokuserade på att slappna av och umgås. Efter årsskiftet flyttar Emma till Vancouver och då kommer vi såklart inte kunna hälsa på varandra lika ofta. Just därför var det extra värdefullt att få den här dagen tillsammans i en härlig miljö.

img_3359

img_3368

yasuragi-8

Vi åt lunch i restaurang Tokyo och jag valde mellan deras sushi och fishcakes. Det blev fishcakes som jag älskar om möjligt ännu mer än sushi.

img_3363