Anna Hegestrand

Nära naturen mitt i stan

Igår fick vi en tillbakablick till sommaren igen med över 20 grader och sol i Stockholm. Min mamma och hennes sambo är uppe och hälsar på i helgen och jag är så glad att vädret blev fint. Det gör så mycket. Det är deras tredje besök i sommar (eftersom mamma ju har blivit mormor) och de har haft strålande vackert väder varje gång. Nog för att jag älskar västkusten men östkusten levererar alltid bäst väder!

Jag har fått mitt promenadberoende i modersmjölken av mamma och igår tog jag med henne på en härlig sväng runt Årstaviken. Det är mitt nya häng jag vill tipsa om när du är i stan, redan sett Djurgården och fått nog av att springa i affärer. Jag promenerar Söder Mälarstrand bort från Slussen via Hornstull Strand, Tantolunden utmed Årstaviken ända bort till Erikdalsbadet där jag svänger upp mot Ringen köpcentrum. Sedan promenerar jag hela Götgatan bort till Slussen igen där jag svänger upp på Mariaberget och hem. En härlig promenad på cirka en och en halv timma.

Varje lördag och söndag under april till oktober är det marknad i Hornstull Strand och en bit bort har Boulebar öppnat en ny restaurang. Här finns också ett par foodtrucks som serverar raw food, korvar, smoothies och lite annat.

IMG_3058

IMG_3060

IMG_3059

IMG_3066

IMG_3067

IMG_3068

IMG_3069