Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Torsdagslistan: Resor

Den här torsdagen handlar veckans lista om något jag älskar. Att resa!

1. Vilken är den varmaste respektive kallaste resan du gjort?

Den varmaste resa var när vi var ett par nätter i Dubai i slutet av augusti i september. Den varmaste dagen hade vi 48 grader i skuggan och det var för hett till och med för mig. Det gick inte att vara ute. Jag pallade med en timma poolen ena dagen och passade på att ta en skrytbild för att skicka hem.

IMG_7380

Den kallaste resan jag gjort är egentligen till en väldigt varm destination. När jag var 20 år reste jag till Australien för att hälsa på ett gammalt ragg som pluggade i Surfers Paradise. Det här var i augusti, dvs när det är vinter där borta, och de sista dagarna åkte jag ner till en kompis i melbourne. jag höll på att frysa ihjäl. De hade ingen värme i huset så jag låg och kramade ett externt värmeelement på nätterna. Jag hade ju inga som helst varma kläder med mig utan. hade såklart räknat med att det inte behövdes.

2.Hur länge varade din längsta resa?

Det är min resa till Australien. Jag var borta i fem veckor. Jag önskar att jag hade rest mer och längre, kanske bott utomlands, innan jag började plugga och jobba.

3.Vilka tips skulle du ge till en turist som skulle vilja resa till staden du bor i?
Res till Stockholm i juli eller augusti och bo runt Stureplan. Då har du nära både till allt inklusive alla båtar som tar dig ut i skärgården. Skärgården är ju ett måste! I augusti förra året fångade jag och Seb de sista soliga dagarna när vi åkte ut till Fjäderholmarna och åt middag på Rökeriet innan vi såg Stefan Sauks föreställning Sauk – fortfarande skeptisk.
DSC_0108
4.Favoritland att resa i?
Helt klart USA! Här i Venice Beach, Los Angeles, förra året i april.
IMG_7143
5.Vad är den turistigaste platsen du varit på?
Oj jag har varit på många turistiga platser. Alltifrån Fontana di Trevi och spanska trappan i Rom, Central Park och Times Square i New York och bargatan  i Patong. Här sista dagen i New York när vi hängde runt i Cantral Park.
IMG_6832
6.Har du några måsten i reseväskan?
Datorn eftersom jag måste komma åt min mail och att blogga då jag aldrig är helt ledig.
7.Dina fyra bästa resebilder.
Åh det är ju jättesvårt men jag lägger in fyra bilder från Maldiverna i september förra året eftersom det är så sjukt vackert där och jag dessutom hade med mig min duktiga fotografkompis Karin som förevigade mig i paradiset.
IMG_9732
_DSC2712
IMG_7627
_DSC0190
8.Vart skulle du vilja åka just nu?
Just nu vill jag inte åka någonstans eftersom jag är höggravid men i höst hoppas jag att vi kommer iväg en sväng till Cannes med våra vänner och i vinter siktar vi på en månad i Thailand.
9.Vad är den sämsta resan du gjort?
Tyvärr är det när jag och Sebbe var i Cannes för snart ett och ett halvt år sedan. Jag hade pms och var sur och grinig hela resan. Den här bilden är tagen första kvällen på resan. Dagen efter vaknade jag upp i moll.
Skärmavbild-2015-03-08-kl.-19.22.57
10. Ett ställde du absolut inte vill åka till?
Det finns nog inget ställe jag absolut inte vill åka till men det finns många ställen jag aldrig skulle betala för att åka till. Framöver kommer jag att resa med barn och har jag förstått att bekvämlighet går före allt annat.