Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Dagens kontor

Sitter i receptionen på Expressen och väntar på min poddgäst som kommer om en timma. Jag är nu inne på augustiavsnitten och efter den här intervjun har jag bara två kvar att spela in innan jag har täckt upp för hela mammaledigheten. Anledningen att jag är här så tidigt är att jag kom direkt från MVC. Jag och Seb har alltid de tidigaste tiderna hos barnmorskan för att han ska slippa ta ledigt så mycket från jobbet. 07.30 sharp varannan vecka med andra ord.

Allt såg bra ut och min barnmorska gissade på att det är en normalstor liten kille som ligger där inne. Nu när jag har gått in i vecka 37 kan de tydligen börja uppskatta storleken på barnet lite bättre. Jag hoppas att hon har rätt. Nästa vecka ska vi skriva en sammanfattning av graviditeten och gå igenom vårt förlossningsbrev.

Jag har också fått en ny tid hos läkaren för att se hur vi ska göra med min halvtidssjukskrivning. Sist ville hon sjukskriva mig på heltid men jag känner att halvtid har varit helt lagom. Jag har fortfarande kunnat jobba men i lite lugnare tempo än tidigare, vilket har varit bra både för mina foglossningar och de allt kraftigare sammandragningarna som kommer när jag stressar. Nu börjar jag dessutom känna av den där molande värken efter sammandragningarna. Vad jag har förstått är det så kallade förvärkar. Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här men jag längtar efter att det ska börja göra ont. Är sjukt stolt över mig själv och den mentala resa jag har gjort gällande förlossningen. Idag känner jag mig inte speciellt rädd. Nervös såklart men mest taggad.

Jag läser Elsa Billgrens blogg nu när hon är gravid och här om dagen la hon upp ett inlägg jag verkligen kan relatera till. Nu är hon visserligen fem veckor före mig i sin graviditet och har gått en vecka över tiden. Jag tycker det var så fint skrivet.

IMG_2711