Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anna Hegestrand

Lite om min resa

Näst sista veckan på jobbet innan drygt två månaders ”ledighet”. Nu innebär ju ledighet för mig att jag ”bara” behöver underhålla min blogg, spela in påor löpande till förinspelade avsnitt av Livshjulet, svara på mail någon gång om dagen och lite annat småfix. Samtidigt som jag ska klämma ut en bebbe och gå in i rollen som mamma. Ändå är det värt det alla dagar i veckan! Friheten, flexibiliteten, att kunna påverka sin lön, vara fritt kreativ och välja helt själv. Det väger upp otryggheten.

De vanligaste frågorna jag får från er läsare är hur jag har gjort för att skapa mig den arbetssituation jag har idag. Mitt svar är alltid: jobba hårt, håll ögonen öppna efter ingångar och möjligheter och var aldrig för fin för ett jobb. Självklart räknar jag inte in oetiska jobb eller uppdrag för pissdåliga arvoden. Lite sunt förnuft här 🙂 Men jag vet vissa kollegor som bara vill skriva för vissa tidningar. Så har jag aldrig resonerat. Jag har haft som mål och ambition att skriva för vissa tidningar och också faktiskt lyckats. Men för mig är arbetsuppgifterna det viktiga. Och att jag tjänar så pass bra att jag kan leva det liv jag vill. Prestigen kommer väldigt långt ner på listan. Med den inställningen har jag nått långt på den väg jag vill gå.

Min resa började på kändistidningen Hänt Extra innan jag gick via ett sommarvik på Jönköpings-Posten till Expressen som reporter och vimmeltjej. I mars 2011 blev jag frilans och startade enskild firma. Under det året insåg jag att jag hade möjlighet att bygga upp någonting mer och 2012 startade jag mitt eget  aktiebolag. 2013 drog jag igång Livshjulet och ett år senare startade jag och min vän Niclas vårt bolag Mannschaft Media, i vilket vi bland annat gjort Lördagssamtalet. På frågan om vad jag vill göra framöver så är svaret: ännu mer av det jag redan gör. Jag vill fortsätta göra reportage med intressanta människor, spela in Livshjulet med många många fler gäster och hitta på roliga saker i Mannschaft. Att göra mer tv vore kul och det jobbar jag också för. Många mammor säger att de har blivit ännu mer kreativa och effektiva sedan de fick barn. Min effektivitet är det ingen som har klagat på hittills så jag ser verkligen fram emot de kommande åren både privat och på jobbet!

Mitt allra konstigaste jobb under alla år är ändå reportaget på Swingerklubben Par i hjärter i Solna. Här kan du läsa det reportaget. På tal om att släppa prestigen och inte tacka nej till jobb trots obekväma arbetstider. Jag och Sebastian hade bara varit ihop i knappt fem månader när jag drog med honom dit som täckmantel. För att kunna skriva en rättvis text var jag ju tvungen att se hur det gick till in action så att säga 😉

Här hittar du reportaget!

anna-och-kuk